Nazad

Izložbom za štednju energije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 21.06.2013 - 13:19

U Uslužnom centru Gradske uprave Vranje u petak je otvorena izložba “Termovizijske fotografije tipskih zgrada na teritoriji Grada Vranja".

Sa lica mesta

Izložbu je organizovao Grad Vranje u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i  nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ).

Ona predstavlja nastavak aktivnosti na realizaciji projekta pod nazivom "Discovering Energy" koji se realizuje u 30 lokalnih samouprava u Srbiji.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Zoran Antić kazao je da će pomenuti projekat predstavljati osnovicu za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata u Vranju, sa što manjim utroškom energije i većom energetskom efikasnošću.

Goran Vučković, koordinator projekta "Discovering Energy" uručio je prvih pet energetskih pasoša za vlasnike zgrada na teritoriji grada.

Prve stranice energetskog pasoša dobio je i gradonačelnik Antić za svoj kabinet.

 - Dokument sa preporukom šta treba uraditi da bi se postigla energetska efikasnost treba postaviti na ulazu u vašu zgradu. Energija mora da se štedi na svim nivoima – kaže Vučković.

Zainteresovani građani postavku  izložbe “Termovizijske fotografije tipskih zgrada na teritoriji Grada Vranja" moći da vide do 28. juna.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: