Nazad

Izmenjena odluka o RADNOM VREMENU ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.03.2019 - 12:56

Na 161. sednici Gradskog veća usvojen Nacrt izmena odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Vranja.

Uzete u obzir pritužbe na buku FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima portparolke Gradskog veća Zorice Jović, izmene su usledile usled problema uočenim prilikom inspekcijskih nadzora.
 
- Uzete su u obzir i brojne prijave građana zbog buke, posebno prilikom izvođenja muzičkih programa u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata.
 
Radno vreme ovih objekata u periodu od 15. septembra do 14. juna, svakog dana biće do 24 časa, dok će u periodu od 15. juna do 14. septembra biti radnim danima i nedeljom biti do 24 časa, a petkom i subotom do 01 sat iza ponoći - navodi Jovićeva. 
 
U vezi sa ovom odlukom, usvojene su i izmene odluke o akustičnom zoniranju i merama za zaštitu od buke, a oba dokumenta će biti prosleđena Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.
 
Ovim je izvršeno usklađivanje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom grada, kao i sa Zakonom o ugostiteljstvu koji stupa na snagu danas.
 
Članovi Gradskog veća su usvojili Izveštaje o radu i finansijskim izveštajima poslovanja za 2018. godinu svih javnih ustanova, osim Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, čiji će dokumenti biti razmatrani na narednoj sednici.
 
Na sednici je usvojen Nacrt odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera, kojom je izvršeno usklađivanje sa Zakonom o planiranju, i kojom se određuje maksimalna veličina ovih objekata može da bude 10,5 kvadratnih metara.
 
Većnici su usvojili i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u Gradskoj upravi i JU „Narodni univerzitet“.
 
Kako ističe portparolka Gradskog veća Zorica Jović, ovim izmenama nema povećanja niti smanjenja broja zaposlenih.  
 
Razmatran je i Nacrt Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada, a većnicima je prezentovan i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Vranja.
 
Većnici su odobrili i izmene Odluke o pravobranilaštvu grada Vranja, Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja za prošlu godinu sa Predlogom za korišćenje sredstava za finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja za ovu godinu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mr. X
22.03.2019. , 13:18
U redu, a sa pitanjem pušenja na javnim mestima?! Trebalo bi zabraniti i kažnjavati pojedince i lokale u kojima se dozvoljava pušenje. Sve kao uvodimo neki zakon, a ništa ne radimo i ne poštujemo.
Tamtam
22.03.2019. , 18:16
Koje su izmene uradili kad je ova odluka i sada na sajtu grada Vranja?