Nazad

Izvršitelji izuzeti od izvršenja?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 05.12.2013 - 12:40

U Vranju postoje dva privatna sudska izvršitelja koja popisuju i plene stvari građana po nalogu suda, a zbog dugovanja za struju, vodu i ostale komunalije.

Ilustracijja

U narodu ih popularno nazivaju „uterivačima dugova“, iako oni tvrde da ne rade ništa mimo zakona i bez kontrole nadležnih državnih institucija.

Kako kažu, pošteno zarađuju svoj dinar, jer rade od procenta po broju izvršenja.

Sve to bi možda i prošlo nezapaženo da jedan od njih za struju ne duguje čak nešto više od 305.000 dinara.

Kako se pouzdano saznaje, zbog visokog duga za struju utužen je dva puta  od strane Elektrodistribucije, tako da se u EPS-u vodi na „crnoj“ listi sa dve „sprovedene presude u aplikaciji“.

Vrlo pouzdan izvor kaže da je ovaj privatni sudski izvršitelj poslednji put EDB-u za struju uplatio pre godinu dana i tada je dao nešto više od 1.500 dinara na ime utrošene električne energije.

Od tada se više nije pojavljivao, a struja mu je zvanično isključena od strane Elektrodistribucije.

Međutim, kako se saznaje, u kući izvršitelja s prvim mrakom pale se svetla.

– Treba da znaju ljudi ko dolazi da im pleni stvari za dugove koji su daleko manji od njegovih, a pri tom su to građani uglavnom bez posla.

On radi za državu, a sa druge strane državi ne plaća ni ono što joj potroši.

Struja mu je nekoliko puta isključivana i on se sam priključivao što je krivično delo – kaže jedan od izvršiteljevih komšija.

Inače, privatni sudski izvršitelji u Vranju počeli su da rade sredinom prošle godine.

Do sada su rešili više hiljada predmeta u prinudnoj naplati, samo bi jedan od njih, prema rečima upućenih, najpre trebao da reši svoj slučaj i da popiše svoje stvari.

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: