Nazad

Izvršitelji ušli u stan: Đedovići će ipak biti ISELJENI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 03.10.2019 - 13:17

Vranje - Ekipa izvršitelja, uz podršku policijske ekipe, ušla je danas u podne u stan Nade Đedović koji je prodat zbog neisplaćenog kredita.

Policija obezbeđuje lice mesta FOTO: D. Ristić/OK Radio

Iako je Nadin muž, Radivoje (70), najavljivao da neće napustiti stan u kojem živi 35 godina, to se ipak dogodilo.

Ekipa izvršitelja, uz podršku desetak policajaca i drugih lica, ušla je tačno u zakazano vreme u zgradu Lepa Brena gde se stan nalazi.

Novinarskim ekipama (pored novinara OK Radija bila je prisutna još samo ekipa televizije N1) nije bio dozvoljen prilaz stanu.

Tokom akcije, i pored najave, takođe je izostala podrška građanskih aktivista i građana Vranja jer se u zakazano vreme niko nije pojavio.

Ono što smo mogli da čujemo je da je Radivoje Đedović otvorio vrata stana i pokušao samo verbalno da spreči iseljenje, objasnivši da njegova bolesna supruga, formalno dužnik, zbog zdravstvenog stanja nije prisutna.

Posle kraće verbalne rasprave, Radivoje je sa sinom Dušanom napustio stan, ne želevši da daje ikakve izjave.

Izvršitelji takođe nisu želeli da govore za javnost, pravdajući to poštovanjem profesionalnog kodeksa.

Podsetimo, stan u vlasništvu Nade Đedović je bio zalog za kredit koji je 2012. godine Radivoje podigao za pokretanje proizvodnje firme svog sina.

Kako nisu mogli da ispoštuju dinamiku plaćanja rata, Euro banka je u dva navrata pokušala izvršenje prodaje stana i da su oba puta stopirane nakon uplata.

Trećeg puta, stan procenjen na nešto manje od 4,5 miliona dinara je prodata na javnoj prodaji za sumu od 3,1 milion.

Radivoje, pak, tvrdi da niko iz njegove porodice nije obavešten o izvršenju niti je primio ikakvo rešenje.

Banka u svom pisanom saopštenju navodi da je od strane advokatske kancelarije poslata opomena pred utuženje, sa pozivom na dobrovoljno izmirenje obaveza Nadi Đedović, koja se vratila sa napomenom da je primalac obavešten, a da nije podigao pošiljku.

Takođe, nakon raskida Sporazuma o vansudskom poravnanju poslata su obaveštenja o raskidu ugovora o vansudskom poravnanju i jemcu Dušanu Đedoviću i Radivoju Đedoviću, koja su se takođe vratila sa istom napomenom, dodaje se u saopštenju banke.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stole
03.10.2019. , 13:33
Nista spporno,kad se daje nesto pod hipoteku veliki je to rizik u danasnje vreme.
teBra
03.10.2019. , 14:41
Izostala podrska gradjanskih aktivista i gradjana Vranja? Pa kad su izvrsitelji dosli u vreme kad se pijucka kafica po kaficima. Gradjani Vranja imaju samo jednu obavezu,razonodu,i samo im je jedno bitno i sveto:kafica.Pomoc nekom sugradjaninu u Vranju je teska nuklearna fizika za nas.