Nazad

Jadranka i prijatelji: Kolaž Svetom Savi u čast (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 26.01.2020 - 00:35

U okviru 30. po redu „Svetosavske nedelje“, u sali Pozorišta „Bora Stanković“ je izveden kolažni program posvećen prvom srpskom prosvetiteju i arhiepiskopu.

Učesnici programa zajedno FOTO: G. Mitić/OK Radio
Iako je u programu „Svetosavske nedelje“ bio najavljen koncert operske dive Jadranke Jovanović, na bini vranjskog teatra se pojavilo više učesnika programa.
 
Nakon izvođenja himne „Bože pravde“, prisutne je pozdravio voditelj programa, Tihomir Arsić, glumac i državni sekretar u Ministarstvu kulture.
 
Nakon toga je prikazan kraći film o počecima samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.
 
Glumac Lepomir Ivković je govorio stihove srpskih pesnika dok je mladi guslar Strahinja Mladenović na tradicionalnom instrumentu pevao o Svetom Savi.
 
Katarina Božić sa vokalnom grupom "Katarina i beli anđeli" izvodila je prigodne pesme sa duhovnom tematikom, a uz njih je nastupio i Ljuba Dimitrijević, maestro na srednjevekovnim i narodnim duvačkim instrumentima.
 
Prvonajavljena primadona Jadranka Jovanović, inače narodna poslanica u republičkom parlamentu je, uz klavirsku pratnju Nade Matijević, izvela dve kompozicije Kornelija Stankovića i Isodora Bajića, te ariju Habanera iz opere „Karmen“.
 
Na kraju programa, svi učesnici su zajedno otpevali kompoziciju „Ovo je Srbija“.

Foto Galerija

Svetosavska nedelja:koncert Jadranke Jovanović

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: