Nazad

Javni radovi počinju i u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 02.04.2013 - 08:20

Od danas u Vranju, preko Nacionalne službe zapošljavanja, počinje realizacija programa stručne prakse, ali i javnih radova za 2013. godinu.

Javni radovi u Vranju (foto:rts.rs)

Ministarstvo rada i NSZ  raspisali su javni poziv za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, a za te namene iz republičkog budžeta izdvojeno je 3,4 milijardi dinara.

Kod privremenog upošljavanja za stručnu praksu mesečna zarada za srednjoškolce je 12.000 dinara,  za lica sa višom 16.000, a  sa visokom stručnom spremom 20.000 dinara.

Zarada za angažovanje nezaposlenih na javnim radovima iznose su  23- 26.000 dinara, u zavisnosti od stručne spreme.

Država i ove godine nastavlja realizaciju mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, za šta će u Srbiji biti izdvojeno oko 700 miliona dinara.

Za otvaranje novih radnih mesta poslodavci će dobijati subvencije od 100.000 dinara po radniku, a u ostalim opštinama Pčinjskog okruga 300 do 400.000 dinara, koliki je iznos za devastirana područja.

Konkurs traje do 26. aprila, do kada poslodavci mogu podnositi zahteve za angažovanja nezaposlenih lica.    
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: