Nazad

Jazz trio u Domu vojske: Jubilej Saše Ilinke (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 16.03.2019 - 14:42

Saša Andonov Ilinka obeležio je 35 godina profesionalnog bavljenja muzikom koncertom svog Jazz Tria u sali Doma vojske u Vranju.

Jazz Trio: Đorđević, Andonov i Spasić FOTO: G.Mitić/OK Radio
Iako se muzikom bavi i duže, Saša je svoj profesionalni muzički angažman sveo na 35 poslednjih godina, tokom kojih je bio član brojnih muzičkih postava u kojima je pokušao da izvede misiju popularisanja kvalitetne muzike u našem gradu.
 
- U Vranju, na žalost ne postoje klubovi, ali sviralo se po kafićima i drugim prigodnim mestima.
 
Drago mi je da je na ovom koncertu bilo dosta ljudi; rekao bih da je došli svi oni koji su trebali da dođu, gradski likovi za koje mi je jako drago što su ovde – kaže Andonov.
 
Pored Saše, Jazz Trio čine još dvojica mladih i veoma talentovanih vranjskih muzičara: Kristijan Đorđević na saksofonu i bubnjar Bojan Spasić.
 
Bend radi poslednjih godinu dana tokom kojih redovno sviraju u “Shamrok pabu”, a nastupali su i u kafeu “No comment”.
 
Nastupi nisu tako česti jer su mladići još uvek na školovanju; Kristijan je student Jazz akademije u Štipu u klasi profesora Goce Micanova, dok je Bojan Spasić student skopske Jazz akademije na odseku za jazz i polularnu muziku.
 
I Kristijan Đorđević je zadovoljan nastupom u Vranju i odzivom i prijemom vranjske publike.
 
- Pored studija, ja sviram i sa grupom mojih kolega sa Akademije, ali bih jako voleo da i nadalje nastavim rad sa Sašom i Bojanom – kaže on.
 
Koncert je najavio poznati vranjski ljubitelj jazza, kolekcionar muzičkih izdanja i voditelj radio emisija, Slobodan Pavlović Cepelin.
 
- Jazz Trio je spoj iskustva Saše Andonova, poznatog po tome što je jedini jazz muzičar u Vranju i mladosti druga dva člana.
 
Radi se o izvanrednom sastavu i prepuštam vas uživanju u njihovom muziciranju – istakao je Pavlović.
 
Od uvodne kompozicije “Take five” pa do poslednje “Mister PC”, Jazz Trio je demonstrirao sviračku kompetentnost i priredio muzički događaj kakav se ne viđa često u našem gradu.
 
Repertoar su činili uglavnom probrani jazz standardi nekih od najvećih izvođača i kompozitora ove muzike, kakvi su Sonny Rollins, Michael Brecker, Herbie Hancock, Charlie Parker, Groover Washington, Wayne Shorter i John Coltrane.
 
Nakon stotinka minuta odličnog izvođenja, vranjska publika je bend nagradila dugim aplauzom.
 
Saša Andonov navodi da će Jazz Trio nastaviti sa radom, a ukoliko budu imali vremena da sklope željeni repertoar, moguće je da se ovog leta predstave i publici na “Nišville Jazza festivalu” u Nišu.
 

Foto Galerija

Saša Andonov-35 godina

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: