Nazad

Jedan mandat još drma koaliciju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 27.03.2013 - 09:24

Gradski odbor SNS u Vranju još uvek nije dobio odgovor od svojih koalicionih partnera, socijalista, na pitanje da li je, kako se pretpostavlja, raniji odbornik SNS-a Boban Pešić postao član SPS-a.

Pešić

Problem leži u činjenici da koalicioni sporazum ima crno na belo zabranu prelaska ili preuzimanja članova ili odbornika izeđu ove dve stranke.

Kako su saopštili naprednjaci, u SPS-u im je dato obećanje da će se i zvanično oglasiti po tom pitanju, ali da čitava stvar mora biti odložena na neko vreme kako bi se ispoštovala stranačka statutarna procedura.

Visoki funkcioner SNS-a Dragan Nikolić kaže da je članstvo Pešića u SPS-u izvesno, ali da još uvek odbornički mandat koji je poneo sa sobom prilikom odlaska iz SNS-a nije vraćen, što naprednjaci već duži period zahtevaju.

– Saopšteno nam je da Pešić nije zvanično član SPS-a, ali to su priče za malu decu. Dakle, Pešić je taj odbornički mandat dobio na osnovu naše stranke i red je da nam ga vrati.

Ukoliko se to ne desi, a postane i zvanično socijalista, preispitaćemo dalje funkcionisanje koalicije, uzimajući u obzir koalicioni dogovor da nema prelazaka iz jedne u drugu stranku.

Strpljivi smo i čekaćemo da vidimo šta će se dalje dešavati sa tim slučajem, pošto SNS svakako nije ugrožena bez tog jednog mandata – kaže Nikolić.

Samostalni odbornik Boban Pešić izjavio je za OK Radio da nema nameru da vrati odbornički mandat naprednjacima.

– To je moj mandat, a ne njihov i ne pada mi na pamet da ga vratim, pa neka se buni i ljuti ko i koliko hoće. Nikome ništa ne dugujem, pa prema tome, nema šta ni da vraćam – kaže Pešić.

Predsednik GrO SNS Dejan Tričković ističe da je iz SPS-a dobio uveravanja da će pisani odgovor na pitanje da li je Pešić postao član SPS-a, na adresu SNS-a stići nakon statutarnih procedura socijalista i da je to neizbežni postupak koji moraju da ispoštuju.

Sa druge strane, visoki funkcioner SPS-a Branimir Stojančić kaže da zvanični odgovor nije poslat isključivo zbog nedostatka vremena, jer su, kako je kazao, „socijalisti u prethodnom periodu imali dosta obaveza u gradu i stranci“.

– Nismo stigli da odgovorimo, ali svakako čekamo da Boban Pešić sam reši problem sa naprednjacima, ukoliko ga ima. Smatram da je odbornički mandat njegov, a ne njihov.

U svakom slučaju on treba to da usaglasi sa njima i kada ta stvar bude završena odgovorićemo naprednjacima i sešćemo da razgovaramo sa njima.

Pešić je potpisao pristupnicu u SPS, ali s obzirom da je odbornik, procedura nalaže da njegovo članstvo potvrdi i vrh partije u Beogradu. Ista situacija je kada je reč o prelasku visokih funkcionera iz drugih stranaka.

Čim Beograd da zeleno svetlo Pešić će i zvanično biti naš čovek. Do tada je samostalni odbornik i sve probleme će morati sam da rešava, a mi smo tu da čekamo – kaže Stojančić.

Inače, Boban Pešić je zajedno sa sekretarom GrO SNS Ivicom Cvetkovićem napustio naprednjake 13. februara ove godine.

U istom periodu protiv njih je SNS pokrenula disciplinski postupak isključenja iz stranke zbog narušavanja ugleda.

Pešić je sa sobom poneo odbornički mandat, a samo nekoliko dana posle toga u osnovnoj školi u Korbevcu Upravni odbor je raspisao konkurs za novog direktora škole, gde je Pešić bio v.d. te funkcije.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: