Nazad

Još ima mesta na Visokoj školi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 04.07.2013 - 08:31

Na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju prijemni ispit u sredu je polagalo 175 budućih brucoša, deset odsto više od broja koji će biti upisan.

Visoka škola u Vranju

Prema rečima nadležnih poslednjih godina je sve veće interesovanje za studiranje na ovoj visokoobrazoanoj ustanovi.

 Zoran Janjić, direktor Visoke škole primenjenih strukovnih studija   kaže da će ove godine biti upisano 110 budžetskih i 50 samofinansirajućih studenata na pet smerova.

- Najviše je zainteresovanih za smer zaštita životne sredine, mašinsko i saobraćajno inženjerstvo. Opalo je interesovanje za proizvodnu ekonomiju – objašnjava Janjić.

Budući brucoši su prijemni ispit na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija polagali iz matematike, hemije i ekonomije.       

Janjić kaže da će u četvrtak u 12 sati biti objavljena jedinstvena rang lista na osnovu koje studenti koji su polagali hemiju i matematiku a nisu rangirani na željeni smer mogu da se prebaci i rangiraju na drugim studijskim smerovima.

Konačna lista objavljuje se 10. jula, a 11. i 12. jula je upis primljenih kandidata.

Školarina za samofinansirajuće studente na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju  iznosi 50.000 dinara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: