Nazad

Još jedna šansa za mlade

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 05.07.2014 - 08:24

Pod nazivom “Mladi su zakon” u Američkom kutku u Vranju u petak je održana prezentacija konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Generator je održao prezentaciju mikro projekata

Prezentaciju je organizovalo udruženje “Generator”, kao Resurs centar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za Pčinjski okrug.

Konkurs je namenjen kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje, promovišu solidarnost i humanist, učestvuju u uređenju javnih prostora  u kojima mladi provode slobodno vreme, kao i u akcijama zaštite životne sredine.

Zainteresovani mogu konkurisati  projektima koji promovišu međugeneracijsku saradnju, promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove života i podstiču preduzetnički duh kod mladih.

- S obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Pčinjskog okruga – kazao je na prezentaciji Nikola Janjić iz “Generatora” .

On je napomenuo da će biti podržano od 8 do 13 omladinskih organizacija, a vrednost projekata može iznositi od 40 do 100.000 dinara.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: