Nazad

Juče 15 požara u okrugu: Ne palite strništa, PLATIĆETE PAPRENO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 08.04.2020 - 10:54

Povodom jučerašnjih požara evidentiranih na 15 lokacija u Pčinjskom okrugu, a u cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti i izbegavanja eventualnih posledica, Кancelarija za vanredne situacije pri Kabinetu gradonačelnika, upozorava sve građane da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije pravilno uskladište.

Kaznene mere daleko oštrije tokom vanrednog stanja FOTO: Free Images
Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima
 
Lice koje je izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom. 
 
Takođe, s obzirom na proglašeno vanredno stanje kaznene mere su daleko oštrije
 
Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetvenih ostataka, gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi, u periodu od tri godine
 
Ukoliko uočite požar neophodno je odmah obavestiti vatrogasnu jedinicu na broj 193.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: