Nazad

Jumko najavljuje krivičnu prijavu: Insinuacije da maske ne štite - narušavanje ugleda

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 28.03.2020 - 12:24

Kompanija "Jumko" iz Vranja najavila je podnošenje krivične prijave zbog insinuacija u javnosti prema kojima maske koje oni proizvode ne štite od virusa i nisu korisne.

Dokaz ispravnosti maski tražiće na sudu FOTO: vranje.org.rs
"Jumko" u saopštenju koje je dostavio medijima navodi da takve ocene narušavaju ugled kompanije i podseća da su nakon proglašenja vanrednog stanja počeli proizvodnju pamučnih i vodoperivih maski za višekratnu upotrebu, za koje su korisnicima ponudili i uputstvo o upotrebi.
 
- Insinuacije da maske koje proizvodimo ne predstavljaju zaštitu od virusa i da nisu korisne predstavljaju ozbiljno narušavanje ugleda naše Kompanije i neopravdano dovođenje u sumnju svega što u ovoj situaciji preduzimamo kako bi pomogli našem narodu - navodi se u saopštenju.
 
"Jumko" je najavio i da će ispravnost svog rada dokazati na sudu i najavio je da će protiv onih koji pokušavaju da dovedu u pitanje rad te kompanije "služeći se lažima" podneti krivične prijave.
 
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da pamučne maske ne mogu da budu korisne u situaciji kada postoji bliski kontakt sa drugom osobom ili kada je udaljenost oko jednog metra, ali da je, ukoliko je udaljenost veća, bolje imati i takvu masku nego ništa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Slegge
29.03.2020. , 18:14
Yumco nema atest za te maske zato sto nisu izradjene po standardu koji koji definise kvalitet proizvoda.