Nazad

Južnjaci u poseti Beogradu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 30.10.2012 - 12:44

U Beogradu će do srede boraviti 20 studenata iz Bujanovca i Preševa, učesnika projekta „Inicijativa javnog zagovaranja gradjanskog društva“.

Sa lica mesta

Ovaj projekt  realizuje NVO Inicijativa mladih za ljudska prava iz Beograda.

Poseta Beogradu ima za cilj da studentkinje i studenti sa juga Srbije steknu uvid u rad organizacija civilnog društva, državnih institucija, kulturnih centara i medija, kako bi njihova iskustva primenili u svojoj sredini.

Oni su već posetili Fond za humanitarno pravo i Inicijative mladih za ljudska prava, a u utorak će ih primiti u Ministarstvu prosvete i nauke i Koordinacionom telu za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju.

Osim upoznavanja sa radom ove dve državne institucije, mladi će posetu iskoristiti da aktuelizuju veliki problem - nedostatak udžbenika na albanskom jeziku.

Poslednjeg dana boravka u Beogradu studenti će razgovarati sa novinarima i urednicima RTV B92 i zaposlenima u Kulturnom centru „Grad“, a potom će biti gosti Instituta za održive zajednice (ISC) i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Projekt „Inicijativa javnog zagovaranja gradjanskog društva“ finansijski je podržala Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), projektom rukovodi Institut za održive zajednice, a sprovodi na Inicijativa mladih za ljudska prava.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: