Nazad

Kabinet ministra Tončeva: 15 MILIONA dinara udruženjima sa teritorija nedovoljno razvijenih opština

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 17.03.2023 - 12:02

Kabinet ministra zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva raspisao je Javni poziv za podnošenje predloga projekata za Program finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Foto: S.Tasić/OK Radio

Ukupno opredeljena sredstva po Programu su 15.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana objavljivanja na sajtu www.rnro.gov.rs i portalu E uprave.

„Raspisivanjem novog Javnog poziva za udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih područja nastavljamo uspešno da poboljšavamo situaciju u manje razvijenim delovima naše zemlje.


Uz pomoć Vlade Republike Srbije, opredeljeno je 15.000.000 dinara i siguran sam da će, kao i prethodnih godina, odziv biti izuzetno veliki, a vidim da postoji energija da se stvari menjaju na bolje i da građani vide te promene.

Naš cilj je da pomognemo u razvoju svakog segmenta, na adekvatan i održivi način, a posebno me raduje jer su se svi projekti do sada realizovali u dogovorenim rokovima.


Takođe, to je još jedan jasan pokazatelj da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština posvećeno radi na ubrzanom približavanju razvijenijim sredinama odnosno naprednijem, boljem i kvalitetnijem životu jer nam je bitan svaki čovek, svaka opština i nevladina organizacija i niko neće biti izostavljen.

Ja sam svakodnevno na terenu i pratim dešavanja u svim jedinicama lokalnih samouprava jer mi je važno da imam realnu sliku, da vidim pravi pomak, razgovaram sa građanima jer to je jedno od najrelevantnijih merila uspeha – zadovoljstvo građana, koje je neosporno.

Pozivam sva udruženja da se jave u što većem broju, pošalju svoje projekte i nastave sa dobrim radom u svojim okruženjima“, izjavio je ministar Novica Tončev.


Udruženja mogu da se prijave za projekte u sledećim oblastima: zapošljavanje – mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva u privatnom sektoru i mera osnaživanja za samozapošljavanje; kultura – projekti podrške organizovanja aktivnosti udruženja i uključivanja u kulturnu sferu društva; bezbednost – projekti unapređenja bezbedonosne kulture, rada na prevenciji i zaštiti od nasilja i merama povećanja bezbednosti u saobraćaju; aktivizam, volonterizam i mobilnost – aktivnom učestvovanju u radu lokalne zajednice; zdravlje – projekti unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci i osnaživanje svesti o zdravom načinu života; životna sredina – za održivi razvoj zaštite životne sredine; rodna ravnopravnost – unapređenje rodne ravnopravnosti; socijalna pitanja – projekti pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama i ostalim.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: