Nazad

Kalanović: Ulažemo u razvoj juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 24.12.2012 - 16:25

Ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović u ponedeljak je u Vranju održala sastanak sa predsednicima svih sedam opština juga Srbije, a odvojeno je razgovarala i sa vranjskim gradonačelnikom Zoranom Antićem.

Sa lica mesta

Prema rečima samih učesnika skupa, glavna tema razgovora bila je realizacija projekata za narednu godinu.

- U Vranju smo razgovorali o mogućnostima opremanja  industrijske zone u Bunuševcu.

Investitori se interesuju za jug Srbije, ali oni traže i obezbeđene uslove.

U Srbiji postoji 92 industrijske zone i za njihovo infrastrukturno uređenjeu 2013. godini biće izdvojeno 300 miliona dinara - rekla je ministarka Kalanović.

On je dodala da je i ostalim predsednicima opština imala vrlo konstruktivan sastanak i istakla da kod svih postoji inicijativa za razvoj.

- U Bosilegradu žele da stave akcenat na turizam, stočarstvo i rudarstvo, predsednik opštine Bujanovac je rekao da je potrebno oživeti jedno mrtvo preduzeće zbog potencijalnog investitora,  iz Preševa je došao predlog da se neke firme daju na upravljanje lokalnom menadžmentu.

Mi svima njima treba da pomognemo, ali ne i da namećemo pravac razvoja – rekla je Kalanović.

Verica kalanović je ovom prilikom posetila i radove  rekonstrukciji gimnazije „Bora Stanković“, koji su  stali zbog kašnjenja sredstava iz kredita svetske investicione banke.

- Mi smo u našem ministarstvu oformili poseban fond od 3oo miliona dinara iz kog će u prvim nedeljama naredne godine biti isplaćena sva dugovanja izvođaču „Crna trava“, tako da će radovi na rekonstrukciji gimnazije biti okončani – rekla je ministarka Kalanović.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: