Nazad

Kamiondžija švercovao TONU PESTICIDA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 07.07.2018 - 00:59

Vranje - Carinici su na ulazu graničnog prelaza Preševo, zaplenili oko 1.000 litara pesticida koje je vozač kamiona nameravao da prokrijumčari umesto prijavljenih boja, kao i veliku količinu neprijavljene robe, ukupne vrednosti od oko 5,5 miliona dinara.

Prijavljena farba, nađeni pesticidi FOTO: Uprava carina
Kako je objavila Uprava carina, prekršaj je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je turski državljanin prevozio 21 tonu robe iz Istanbula za firmu u Novom Pazaru.
 
Detaljnom kontrolom kamiona carinici su utvrdili da nema ničeg spornog u vezi sa 20 tona repro-materijala za tekstilnu industriju, ali su tada otkrili i tonu krijumčarenog tovara.
 
- Naime, umesto pakovanja prijavljenih boja, pronađeno je oko 1.000 litara pesticida.
 
Treba napomenuti da je prilikom uvoza tih supstanci u Srbiju potrebna dozvola Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i registracija uvoznika, što pomenuto novopazarsko preduzeće nije imalo - saopštila je Uprava carina.
 
Takođe, zaplenjena je i velika količina neprijavljene robe: 11.500 etiketa „Filip Plejn“, „Kelvin Klajn“ i „Tomi Hilfiger“, za koju će se naknadno utvrditi da li povređuje pravo intelektualne svojine, kao i oko 9.000 jednokratnih brijača „Bik“.
 
Među krijumčarenim tovarom pronađeno je i skoro 250 majica kratkih rukava i više od 40 kotura ukrasnih tekstilnih traka „Filip Plejn“ i „Tomi Hilfiger“.
 
Vrednost robe je procenjena na gotovo 5,5 miliona dinara
 
Kamion i prikolica su takođe zadržani do okončanja prekršajnog postupka, jer vrednost zaplenjenog tovara premašuje trećinu njihove vrednosti.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Aleksandar Markovic
07.07.2018. , 08:19
tti pesticidi se prodaju na crnom trzistu i to bi moralo da bude krivicno delo jer se sa njima nanosi nemerljiva steta ekosistemu a i mnogi umobolnici dolaze u posed otrova koje posipajubpo parkovima