Nazad

Kasni bujanovački fakultet

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 30.09.2013 - 15:24

Vranje - Novi fakultet u Bujanovcu trebao je ove godine da počne sa radom, ali izgradnja zgrade još nije ni počela.

Iz Bujanovca

Predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković rekao je da postoji problem sa nerešenim imovinsko -pravnim odnosima.

- Mi smo za izgradnju te visokoškolske ustanove obezbedili 1,5 miliona evra. Međutim, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, nismo mogli čak ni da počnemo sa izgradnjom.

Vlada Srbije je donela odluku o eksproprijaciji zemljišta na kojem bi trebalo da se izgradi ova viskoškolska ustanova – kaže Stanković, a prenosi Jugpress.

On negira i prigovore o prevelikom prisustvu žandarmerije i vojske na jugu Srbije i tvrdnje da su građani zbog toga nebezbedni i uplašeni.

- Prilikom razgovora sa građanima u selu Končulj dobili smo odgovor da u proteklih 12 godina pripadnici bezbednosnih struktura, znači žandarmerije, vojske i policije, nisu ni na jedan način ugrozili integritet bilo kog deteta ili građanina tog mesta.

Podsećam na obaveze prema međunarodnoj zajednici, koja je veoma rigorozna i zahtevna prema Srbiji, jer traži da se spreče transport belog roblja, oružja, droge i azilanata preko njene teritorije – kaže Stanković.

On je naveo da je samo u 2012.godini bilo više od 11.500 azilanata koji su preko Srbije pokušali da uđu u neku od država zapadne Evrope.

 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: