Nazad

Ko ZLOUPOTREBLJAVA, a ko IZBEGAVA: Ministar Ružić i Nacionalni savet Albanaca u KLINČU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 10.08.2019 - 12:59

Vranje - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić ocenio je kao nedopustivo i kao zloupotrebu u političke svrhe podršku koju je Nacionalni savet Albanaca (NSA) uputio privremeni institucijama u Prištini posle odluke da se zabrani prelazak administrativne linije između centralne Srbije i Kosova sa srpskim pasošem.

Branko Ružić FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Nedopustivo je da predstavnici tela čiji se rad finansira novcem svih građana Srbije, umesto da rade ono zbog čega su ih sunarodnici izabrali, a to su promovisanje i očuvanje kulture i tradicije, podrška boljoj integraciji albanske nacionalne manjine u srpsko društvo, istupaju politički suprotno interesima svoje države i zajednice koju predstavljaju - rekao je Ružić za "Večernje novosti".
 
On je istakao da je "ovo, nažalost, još jedan primer zloupotrebe nacionalnog saveta nacionalne manjine u političke svrhe".
 
Sa druge strane, NSA je u svom novom saopštenju ocenio da ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić drugi put politički napada Nacionalni savet Albanaca, a ministar se poziva da se ”fokusira na ispunjavanju svojih zakonskih i institucionalnih obaveza”.
 
- Ima puno posla. Ne treba izbegavati izvršavanje institucionalnih dužnosti političkim napadima Albanaca kako bi se predstavili kao patriote u Srbiji
 
Kao član vlade, bilo bi produktivnije i pragmatičnije da ministar ima konkretne rezultate u poboljšanju kvaliteta života građana - navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta Albanaca.
 
Predsednik NSA Ragmi Mustafa ističe „spremnost za institucionalnu saradnju“, ali, kako je istakao, neće podleći pritiscima i pretnjama.
 
Mustafa navodi da Ministarstvo „nije poštovalo odluku NSA o utvrđivanju naziva naselja i ulica u opštini Medveđa“, sa opravdanjem da je „suprotna Zakonu o nacionalnim manjinama“.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Komšija
11.08.2019. , 23:48
Izgleda da imaju na Kosovu savetnike poput bivseg Slobe. Udarili su takse na robu iz Srbije - pri cemu su tu kompanije u stranom vlasnistvu. Da mi je neko pricao da ce Kosovo nanositi stetu Coca Coli i Pepsiju, da ce, posle svega sto su uradili za njih, Pristina ici direktno protiv americkih ekonomskih interesa, ne bih verovao. A ovo sa pasosima - ako je neko iz Srbije zeleo na albansko primorje, da potrosi neki novac i na Kosovu, dok je u tranzitu, i Albaniji - sada ce otici drugde. Najvise ce opet ispastati Albanci sa juga Srbije, kojima ce biti onemogucen ulazak preko Kosova u Albaniju, te ce duze putovati. Kao da im je Sloba predsednik, realno.