Nazad

Koalicija: Jači smo i od "Prvoneka"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.10.2012 - 14:07

Vranjska vlast svoj rad u prethodnih 115 dana ocenjuje vrlo uspešnim, zaključak je skupa održanog tim povodom.

Koalicija na okupu
Gradonačelnik Zoran Antić kaže da je vladajuća koalicija jaka, kako je rekao, kao brana „Prvonek“. 
 
– Ja znam da bi mnogi voleli da ova koalicija ne funkcioniše dobro, ali na njihovu žalost mogu da potvrdim da smo jači od brane „Prvonek“, štaviše od tri brane. 
 
Ojačani smo i čeličnim zidovima. 
 
Uradili smo dosta važnih stvari za relativno kratko vreme od kako smo na vlasti. 
 
Vranje je, uzimajući u obzir svakodnevne pozive potencijalnih investitora, ambasadora i najviših funkcionera, postao otvoreni grad. 
 
Ne kažem da to i ranije nije bio, ali smo sada daleko transparentniji – kaže Antić. 
 
Na pitanje da li će se gradski odbor URS priključiti vladajućoj koaliciji, Antić je odgovorio da su sve opcije u igri, ali da postoje male šanse da se to dogodi. 
 
– Pričali smo sa rukovodstvom Dinkićeve stranke na lokalu o tome i tada smo izneli svoje jasne stavove šta možemo, a preko čega nećemo da prelazimo. 
 
Ne očekujemo pritiske iz Beograda, ali smo spremni i da im se suprotstavimo. 
 
Ako misle da zbog toga treba raspustiti odbore, onda neka  to i urade - kazao je gradonačelnik.  
 
Bojana Veličkov, zamenica gradonačelnika Vranja je na predstavljanju rezultata lokalne Vlade istakla da trenutna koalicija nije i neće „sklanjati“ ljude sa odgovornih funkcija, a koji su članovi opozicionih stranaka ukoliko su stručni i odgovorni. 
 
– Imamo mnogo ljudi iz DS-a i URS-a koji su još uvek na rukovodećim mestima, ali ih nećemo sklanjati ukoliko utvrdimo da su stručni za obavljanje tog posla i da to rade savesno i odgovorno. 
 
To je još jedan dokaz da nismo kao prethodna vlast koja je nakon svog dolaska brže bolje smenjivala direktore koji nisu pripadali njihovoj stranci – napomenula je Veličkov. 
 
Iz gradskog rukovodstva je saopšteno da je Vranje po nekim njihovim pokazateljima jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Srbiji. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: