Nazad

Koje novine uvodi MALI ŠENGEN na prelazu Preševo (VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.11.2019 - 11:28

Vranje - Srbija bi u roku od nekoliko dana mogla da uspostavi 24-časovno radno vreme fitosanitarne i veterinarske inspekcije na graničnom prelazu Preševo, izjavio je Tanjugu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, povodom dogovora u Ohridu o "malom Šengenu" koji se odnosi na inspekcije na granici.

Najveći protok robe se očekuje na prelazu Preševo FOTO: S. Tasić/OK Radio
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevim i premijerom Albanije Edijem Ramom u Ohridu imao razgovore o olakšicama za protok putnika i robe u ove tri države.
 
Najveći protok robe se očekuje na graničnom prelazu Preševo i, uz manje tehničko osavremenjavanje, Srbija će u kratkom roku biti spremna da na ovom prelazu uvede novi vid kontrole, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
 
- To konkretno znači da naši granični prelazi, i sa jedne i sa druge strane, 24 sata dnevno imaju fitosanitarnu i veterinarsku kontrolu koje uključuju kontrolu biljaka, mesa i mesnih prerađevina, mleka i svega ostalog.
 
Još jedna važna stvar u celoj priči je da priznamo rezultate istraživanja laboratorija iz svake zemlje, da ne bi moralo da se ponovo uzima uzorak čim se pređe granica.
 
Kada se sve to usaglasi, mi ćemo imati jedan potpuno normalan tok koji se neće puno razlikovati od kretanja robe po Evropskoj uniji - kazao je ministar.
 
Tehnički detalji će biti usaglašeni na narednim sastancima Vučića, Rame i Zaeva, i u narednih mesec dana bi trebalo da budu poznati i rokovi za realizaciju, dodaje ministar.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ja
13.11.2019. , 16:43
Sve je laž, samo pusta laž. Sve se vrti, niko nezna kako. Prelaz je katastrofa, nema osnovne uslove. WC ne radi,nema restorana, prodavnice. Kome sve ovo ide i u čiju korist. Kraj će da kaže.....