Nazad

Komisija odlučila o RASPODELI PARA za CRKVE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 21.05.2018 - 09:26

Komisija za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama , koju je formiralo Gradsko Veće Vranja, donela je odluku o vrednovanju pristiglih prijava za dodelu 4.000 000 dinara iz budžeta grada.

Projektno finansiranje crkava: Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema navodima Zorice Jović, portparola Gradskog Veća, na konkurs je stiglo pet prijava i sve su podržane.

Za projekat nastavak izgradnje hrama Hristovog vaskrsenja na Bunuševačkom groblju,  crkva je tražila 1,5 miliona dinara, što je komisija i odobrila.

Takođe, za projekat „Parterno uređenje dela porte u manastiru Svetog Nikole“, odobreno je onoliko sredstava koliko je i budžetom projekta crkva projektovala,  tj. 750.000 dinara.

Manastir Svetog Stefana u Gornjem Žapskom za projekat izgradnje biološke septičke jame tražio je nešto manje od 1,5 miliona dinara, ali je komisija odobrila upola manje sredstava, odnosno 700.000 dinara.

Eparhija vranjska je za projekat „Očuvanje versko  - kulturne baštine grada Vranja“, aplicirala tako da je za njegovu realizaciju predvidela oko 1,5 miliona dinara, međutim komisija je procenila da se odobre samo 550.000.

I poslednji, peti projekat koji je prošao na konkurs grada Vranja za finansiranje crkava i verskih zajednica je izgradnja ogradnog zida, za koji je konkurisala crkvena opština Sobina, zatraživši pri tom 1,5 miliona dinara, ali joj je odobreno 500.000 dinara.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: