Nazad

Komšiji iz čista mira PUŠKOM ubio PSA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 16.07.2018 - 10:21

M.S. (65) iz Vranja, lovačkom puškom je usred bela dana ustrelio vlasničkog psa svog komšije Krunislava Nešića.

Krunoslav sa svojom ljubimicom FOTO: Privatna arhiva
Incident se dogodio u petak oko 17.30 časova u ulici Bunuševačkoj u Vranju. 
 
Iz Policijske uprave u Vranju za OK Radio kažu da su službenici policije operativnim radom ustanovili da je jedno lice lovačkom puškom ustrelilo psa.
 
- Konsultovani su zamenici Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Vranju koji su naložili da se protiv M.S. podnesu krivične prijave za nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i pronet oružja i eksplozivnih materija i ubijanje i zlostavljanje životinja.
 
Osumnjičeni će biti procesuiran u redovnom postupku – kažu iz vranjske policije.
 
Keruša Lejla je bila ljubimica porodice koja ju je udomila iz Kraljeva i, prema rečima svog vlasnika, retko je napuštala dvorište.
 
Krunislav Nešić navodi da je u neposrednoj blizini pucnjave jedno od dvorišta bilo puno dece predškolskog uzrasta
 
Još uvek je u šoku i neverici jer je sa M.S. kako kaže, bio u odličnim odnosima.
 
Posebno je ogorčen na ono što je izjavio komšija dok ga je policija privodila na saslušanje: „Izvini nisam znao da je tvoje”.  
 
- Mi nemamo decu. Imamo samo naše životinje. Meni je to isto kao da mi je pucao u dete. Koja je razlika? 
 
Možda bi znao da je moje pa ne bi pucao? U čije bi pucao
 
U sred bela dana, hladnokrvno, otpešačiš laganim korakom 150 metara od svoje kuće, pucaš i vratiš se isto tako hladnokrvno. I nastaviš svoj ručak. I onda se jako potreseš kad te uhvate nakon tri sata – potrešeno navodi Nešić.
 
Njegovu emotivnu reakciju na ubijanje ljubimice možete pročitati u dodatku na kraju ovog teksta.
 
Udruženja za zaštitu životinja iz Vranja navode i da ovo nije usamljen slučaj i dodaju da je ovih dana otrovano još nekoliko pasa i to u samom centru grada.
 
Iz policije kažu da u poslednje vreme nije bilo prijava za ubijanje i maltretiranje životinja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ema Petrovic
16.07.2018. , 14:40
Mislim da su ubice (i trovaci) zivotinja moguce u sprezi sa Avenijom i da na neki nacin ucestvuju u deljenju novca iz budzeta za njihovo prikupljanje (kako zivih tako i leseva).Podrska za porodicu Nesic .Nadamo se visokoj kazni za pocinioca.Nadam se da ce krenuti zatvorske kazne za pocinioce .
Marina
17.07.2018. , 07:56
Krajnje je vreme da osioni, bahati pojedinci, koji smatraju da imaju pravo da odlučuju o životu i smrti životinja, budu procesuirani po zakonu, koji krše. Redovna je pojava da policija i ne reaguje na trovanja i ubijanja. Nikada se počionioci ne nadju. Sada je počinilac poznat, pa se nadam da će biti i kažnjen za svoj zločin, jer ovo i jeste zločin, a postavlja se pitanje uračunljivosti te osobe i da li je opasan po okolinu? I šta to znači Nisam znao da je tvoj. Da nije, onda bi bilo u redu, ubiti svakoga drugog. Ovo je gnusno. Kakve posledice ovaj šok ostavlja na psihu nesrećnih ljudi, koji su ovo doživeli, teško je i zamisliti. U svakoj civilizovanoj zemlji, bio bi uhapšen na licu mesta.