Nazad

Kon: Đaci NE MORAJU da nose MASKE na času, a evo šta mora

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 05.08.2020 - 12:00

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korone kazao je da deca u školama ne treba da nose maske dok su na času.

On je za RTS rekao da će danas sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehonološkog razvoja razmotriti sve modele koji su oni pripremili kako će biti organizovana nastava u novoj školskoj godini od septembra.
 
- Obrazovanje je temelj društva, temelj socijalizacije. Što se tiče načina kako će to da funkcioniše mi smo dobili od Ministarstva prosvete te modele, pa ima posebno za osnovnu, posebno za srednju školu
 
Sama organizacija nastave biće prepuštena direktorima i školskim uprava, zajedno u dogovoru sa roditeljima, odnosno koji je model najprihvatljiviji.
 
- Ono što sa medicinskog aspekta mogu da kažem, mislim da nošenje maski nema smisla tokom boravka u klupi, jer će postojati određeni razmak, već samo kada deca izlaze van.
 
Tokom boravka u učionici treba da je po 15 učenika po odeljenju, manje od četiri metra kvadratnih ne bi smelo da bude po đaku - objasnio je dr Kon.
 
Prema njegovim rečima, časovi bi u osnovnim školama od septembra za mlađe razrede mogli da traju od 30 do 35 minuta, a između da se radi dezinfekcija
 
- Ono što je opravdano medicinski je da od prvog do četvrtog razreda najviše može biti četiri časa i to da traju od 30 do 35 minuta, a između časova 20 minuta odmora sa dezinfekcijom - objasnio je dr Kon.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: