Nazad

Koordinaciono telo dodeljuje STIPENDIJE srednjoškolcima sa juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 28.09.2019 - 21:22

Koordinaciono telo za jug Srbije dodeliće 300 stipendija uečnicima srednjih škola u opštinama Bujanovac, Preševo i Vranje.

Obezbeđeno 300 stipendija FOTO: Shutterstock
Služba Koordinacionog tela (KT) saopštila je da dodeljuje učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 01. septembra do 31. decembra 2019. godine.
 
Od 300 raspoloživih stipendija, učenicima iz opštine Bujanovac pripadaju 124 stipendije (41,5%), iz opštine Preševo 116 (38,5%) dok će srednjoškolci iz opštine Medveđa dobiti 60 stipendija.
 
Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opština Preševo, Bujanovac ili Medveđa, da su prvi put školske 2019/2020. godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.
 
Učenici koji su već ostvarili pravo na neku od učeničkih stipendija iz budžeta Republike Srbije nemaju pravo na stipendiju Službe Koordinacionog tela, a ako u međuvremenu steknu pravo na neku drugu stipendiju, dužni su da se opredele za jednu od dodeljenih stipendija.
 
Iz Koordinacionog tela dodaju da će, ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2020. godinu, nastaviti stipendiranje do završetka školske 2019/2020. godine.
 
Rok za prijavljivanje na konkurs je od 25. septembra do 11. oktobra 2019. godine do 15:30 časova.
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otici - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izreceni u njemu su iskljucivo odgovornost OK Radija i ni na koji nacin ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: