Nazad

Koridor 10 zaglavio u blatu juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 01.04.2013 - 13:31

Koridor 10 kroz Srbiju neće biti završen do 2014. godine kako je ranije najavljivano, već dve godine kasnije, kažu u Koridorima Srbije.

radovi na Koridoru 10 kod V. Hana

Kako je saopštilo to javno preduzeće, najveći problem u izgradnji autoputa predstavlja eksproprijacija zemljišta u Grdeličkoj klisuri, što usporava završetak južnog kraka Koridora 10 koji vodi ka Makedoniji.

Za prvobitno probijanje rokova razlozi su bili administrativne prirode, ali će i pored otklanjanja nejasnoća oko dokumentacije rok ponovo biti produžen za još dve godine.

– Trasa južnog kraka duga je 75 kilometara, od Grabovnice do Srpske kuće i tu je u toku izgradnja autoputa.

Priprema se i zaključenje ugovora sa izvođačima radova na pet od ukupno šest deonica kroz Grdeličku klisuru.

S obzirom da se ove građevinske sezone očekuje početak radova na tunelima Manojle i Predejane, a čiji je rok za izgradnju 900 dana, ceo Koridor 10 kroz našu zemlju trebalo bi da bude završen krajem 2015. ili početkom 2016. godine – kažu u PR službi Koridora Srbije.

Kako je saopšteno,  završetak južnog kraka zavisi od radova kroz Grdeličku klisuru gde postoje problemi sa eksproprijacijom zemljišta, zbog čega Koridori Srbije u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, Uprave za imovinu i žitelјima ovog područja intenzivno rade na rešavanju zastoja.

U tom preduzeću naglašavaju da će deonice koje budu završene u skladu sa rokovima odmah biti puštene u saobraćaj.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: