Nazad

Korona se i dalje širi, pune Covid bolnice u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 28.06.2020 - 11:47

Od 84 poslatih uzoraka, u poslednja dva dana testiranja, registrovano je još 32 lica iz Vranja pozitivna na virus korona, pokazuju rezultati Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje.

Registrovano je još 32 pozitivna lica iz Vranja FOTO: Depositphotos
Prisustvo virusa korona je potvrđeno i kod još po jednog pacijenta iz Surdulice, Vladičinog Hana, Bujanovca i Preševa.
 
Zaraza se i dalje širi Vranjem, a karakteriše je brzo širenje, kao i čest slučaj upale pluća kod mlaih i ljudi srednjih godina.
 
Virusa ima u fabrikama, trgovinskim radnjama, a ima i slučajeva gde su cele porodice obolele od Covid-19.
 
U dve aktivne Covid bolnice u Vranju, u zgradi stare hirurgije i odeljenju za grudne bolesti, sva mesta su popunjena, što čini nešto više od 100 pacijenata.
 
U poslednja 24 časa počela je da radi i bolnica u Surdulici za prijem kovid pacijenata kako bi se rasteretili Vranje i Niš, izjavio je ministar zravlja Zlatibor Lončar.
 
Imajući u vidu naglo povećanje broja obolelih lica, kao posledica zarazne bolesti Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije uputio je zahtev Kriznom štabu Vlade RS za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, za uvođenje restriktivnijih mera na teritoriji grada Vranja, a u cilju zaštite stanovništva i sprečavanja širenja virusa. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: