Nazad

Košarka i tribina sa NJUZOVCIMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 14.08.2019 - 11:17

PIN Mreža psihosocijalnih inovacija sprovodi zajedno sa satiričnim web portalom „Njuz.net“ organizuje akciju druženja sa migrantima u devet gradova Srbije, među kojima su tri na jugu i to Bosilegrad, Vranje, Bujanovac.

Košarka sa migrantima. Foto: Promo

U okviru Podrške Evropske unije u upravljanju migracijama u Srbiji, akcije povezivanja lokalnog stanovništva i migranata u petak će  Vranju 16. avgusta 2019 najpre biti organizovan neformalni sportski događaj kao i tribina.

Sportski događaj je planiran za 17 sati u Sportskoj hali u Vranju  i obuhvata neformalno igranje basketa, takmičenje u izvođenju slobodnih bacanja i učenje osnova kriketa, kojem će lokalno stanovništvo podučavati izbeglice koje trenutno borave u Prihvatnom centru.

Nakon toga, organizovana je tribina o migrantima u Srbiji sa početkom u 20 sati u Javnoj biblioteci “Bora Stanković”.

Aktivnosti će podržati satirični web portal „NJuz.net“ iz Beograda, koji će se pridružiti sportskoj akciji i voditi tribinu.

Tribina će okupiti relevantne aktere i građane, gde će organizatori događaja imati priliku da sa lokalnim stanovništvom i “Njuzovcima” porazgovaraju o aktuelnoj situaciji i stavovima u lokalnoj zajednici kada su migranti i izbeglice u pitanju.

Takođe, PIN će predstaviti neke od rezultata istraživanja o traumatskim iskustvima koje izbeglice doživljavaju u zemljama porekla i tokom tranzita, prikupljenih tokom trogodišnjeg rada na terenu u direktnom kontaktu sa izbeglicama.

Cilj ovih događaja je da se kroz zajedničke aktivnosti lokalnog stanovništva i migranata i izbeglica podstiče otvorenost društva prema različitostima i da prenesu poruke da prave utiske o bilo kojoj osobi ili grupi ljudi možemo da steknemo tek kada ih lično upoznamo, razmenimo priče, posedujemo tačne i proverene informacije.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Parite
14.08.2019. , 13:36
O...o...o e...o kako gi sakam parite...o....o o...e....o kako gi sakam parite....