Nazad

Kosovski "Nesporazum"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 29.04.2012 - 10:35

Počelo snimanje prvog srpskog igranog filma na Kosovu, autori dobro poznati vranjskoj publici

Todorović na snimanju
Nekadašnji umetnički direktor vranjskog pozorišta Nenad Todorović, i raniji glumac ovog teatra MIlan Vasić snimaju prvi srpski film na Kosovu. 
 
Reč je o delu, "Nesporazum“, koji prvi put u potpunosti realizuju srpski stvaraoci sa Kosova. Snimanje je počelo ovih dana u Kosovskoj Mitrovici.
 
- Ovo je film o nama, drama o ludilu, mentalitetima, uticaju stranaca i tome kako glupost, jednako kao i ljubav, mogu izazvati sukob. Sada je pravo vreme za ovakva promišljanja - rekao je OK RADIJU reditelj filma Nenad Todorović. 
 
Podeljenost, ratni sukob i životni apsurd prelamaju se u ljubavnom trouglu Srbina, Albanke i Francuskinje. Radnja filma smešđtena je u Kosovskoj Mitrovici, gde će, na autentičnim lokacijama, biti sniman ceo projekat. 
 
Pored Vasića, u filmu igra još nekoliko kosovskih glumaca sa ozbiljnim karijerama - Igor Damjanović, Anika Grujićić, Miodrag Krčmarik Krča i drugi. 
 
Režiser filma, koji je i direktor Srpske drame Narodnog pozoršta iz Prištine u Kosovskoj Mitrovici, kazao je da će ovim projektom podeljeni grad prvi put videti slike jednog lažnog filmskog rata i lažnih smrti i sukoba. 
 
- Očekujem da i oni koji režiraju ovaj stvarni sukob, ako nekad vide ovo što radimo, shvate ako ne poetiku i estetiku, ono bar činjenicu da nismo stado i da shvatamo šta nam rade - izjavio je Todorović.
 

Film se realizuje u produkciji nevladine organizacije „Srpsko slovo – Glas juga“, uz logističku i autorsku pomoć Narodnog pozorišta u Prištini. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: