Nazad

Kraj rekonstrukcije: Zmaj Jovina ulica dobila ASFALT

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 21.08.2019 - 11:48

Deonica Zmaj Jovine ulice od ugla kod Gimnazije do raskrsnice sa Kosovskom presvučena je asfaltom čime je privedena kraju rekonstrukcija ove značajne saobraćajnice u centru Vranja.

Milenković:
Prvi radovi na rekonstrukciji ove ulice otpočeli su pre par godina, na deonici od ATD-a do ugla kod Gimnazije, a letos je završeno i uređenje fekalne kanalizacije u donjem delu ulice.
 
Vrednost investicije u rekonstrukciji Zmaj Jovine ulice, duge 220 metara je oko pet miliona dinara, kaže gradonačelnik Slobodan Milenković.
 
- Sređivanje podrazumeva, ne samo saobraćajnicu, ivičnjak i trotoare, već i zamenu fekalne kanalizacije.
 
Kako sam više puta naglašavao, nećemo ići u puko presvlačenje kolovoza da bi se videlo, već u kompletnu rekonstrukciju da bi trajalo – istakao je gradonačelnik.
 
Kako primećuju meštani ovog kraja, ova deonica Zmaj Jovine ulice, od ugla kod Gimnazije do raskrsnice sa Kosovskom nije dobila odvode za atmosfersku kanalizaciju, što je nametnuto praktičnim razlozima.
 
To nije ni bilo predviđeno projektom, kaže gradonačelnik Milenković.
 
- S obzirom na konfiguraciju terena, odlučeno je da atmosferske vode budu iz gornjeg dela Zmaj Jovine budu sprovedene kroz ulicu Ivana Cankara, dok će ih na ovom delu nagib terena sprovesti ka ulici 8. brigade – kaže Slobodan Milenković.
 
Uređenje ove ulice deo je ovogodišnjeg komunalnog programa koji predviđa rekonstrukciju još tri saobraćajnice, napominje Milenković.
 
- Ostale su još ulice Narodnog heroja, Kneza Miloša i Filipa Filipovića čijom će se rekonstrukcijom komunalni program za ovu godinu u potpunosti ostvariti.
 
Kako se radi o velikim ulicama, to će biti krupan zahvat u građevinskom i finansijskom smislu jer je potrebna kompletna rekonstrukcija podzemnih hidrotehničkih instalacija – kazao je gradonačelnik i dodao da se očekuje zatvaranje finansijske konstrukcije za ove namene. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Majka
21.08.2019. , 16:56
Bravo, ulicu rade godinu dana. Jos se i ponose s tim.
Lokalac
22.08.2019. , 10:11
A kad ce biti resene ulice: Save Kovacevica, Bore Stankovica, ul. od opstine ka ATD-u i ta raskrsnica tu sto je, puteve za okolna sela... Radite sve ulice koje i nisu nesto od znacaja i nisu toliko frekvetne ali, pobogu, na ovim koje sam naveo jedino mozemo ici konjima koje nemamo i dzipovima koje nemamo... Ali Vi imate i dzipove i avione pa Vam i ne smetaju toliko te rupe a i ne placate odrzavanje za ista vozila pa Vam jos manje smeta... Do sada sam za zivota mozda 30 puta prosao autom Zmaj Jovinom, ne kazem da ne treba da se uradi ali uradite prvo prioritete, prilaz domu zdravlja, isto recimo bivsa ul. Petog Kongresa, ne znam kako bese ime sada... Sramota je kad nam dodju gasterbajteri i prolaznici putnici da lome nova auta... A greóta za nasa stara vozila...