Nazad

Kreće stručna praksa!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 22.06.2013 - 08:34

U Vranju je u petak konačno nakon dva meseca od potpisivanja sporazuma gradske vlasti i NSZ objavljen konkurs za sprovođenje programa Stručne prakse.

Ilustracija (Foto: Kurir)

Konkursom se, sada je već izvesno, otvara mogućnost da oko 200 visokoškolaca sa  evidencije NSZ dođe do prvog posla.

Kriterijuma za zapošljavanje su izmenjeni, jer ima dovoljno novca pa  sada šansu za prvo zaposlenje  imaju i visokoškolci sa prosekom manjim od 8,5, do 35 godina starosti.

Dragana Nakić portparolka NSZ kaže da je u prethodna dva meseca dok se čekalo na objavljivanje javnog poziva, interesovanje diplomaca, ali i poslodavaca bilo ogromno.  

- Javnim pozivom biće angažovana lica sa prosečnom ocenom ne manjom od 8 koja su diplomu stekla na državnom i privatnom akreditovanom fakultetu.

Biće obuhvaćen i određen broj visokoškolaca  sa ocenom ne manjom od 7 u slučaju da iznos opredeljenih sredstava za diplomce sa višim prosekom ne prevazilazi  ukupnu sumu potrebnu za finansiranje stručne prakse – objašnjava Nakićeva.

Grad je za te namene iz budžeta opredelio 24,5 a država preko NSZ 23,5 miliona dinara.

Na konkurs se mogu javiti javna preduzeća, ustanove, državni i organi Grada Vranja.

Javni poziv biće otvoren do 8. jula 2013. do kada poslodavci Nacionalnoj službi zapošljavanja mogu dostavljati zahteve za angažovanje visokoškolaca u svojim firmama.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: