Nazad

Krenuo "Zona grad"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 14.07.2013 - 12:48

Sađenjem drveta u subotu popodne na Vlasinskom jezeru simbolično je najavljena izgradnja filmskog studija “Zona grad” , gde će se snimati film “Vrati se Zone”, nastavak kultnog filma „Zona Zamfirova“.

Sa lica mesta

Drvo je zasadio premijer Ivica Dačić, zajedno sa predsednikom opštine Surdulice Novicom Tončevim.

Premijera, koji je na Vlsinu stigao helikopterom, dočekala je glumačka ekipa predvođena rediteljem Jugom Radivojevićem i koscenaristom Miroslavom Mitićem.

U neformalnom razgovoru premijer je rekao da bi voleo da Vlasinsko jezero dobije pun sjaj i da se što više razvije, ekipi poželeo da što pre završi film i dodao da će pomoći koliko bude mogao.

Filmski projekat “Vrati se Zone” predstavlja nastavak popularnog filma ''Zona Zamfirova'' iz 2002. godine, koji je snimljen po delu Stevana Sremca u režiji Zdravka Šotre i koji je videlo 1,5 miliona gledalaca.

Početak snimanja novog filma koji se radi po scenariju Ivane i Miroslava Miška Mitića, a po motivima knjige “Zona Zamfirova - šta je bilo posle” koju je pod pseudonimom Stevana Sremac napisala Dušica Milanović Marika,počeće maja sledeće godine.

Prema rečima reditelja Juga Radivojevića veći deo glumaca iz prvog dela filma igraće i u drugom, ali su pregovori sa glavnim protagonistima Katarinom Radivojević, Vojinom Ćetkovićem i Draganom Nikolićem u toku.

Inače, „Zona grad“  biće napravljena na Vlasini, u Titovom gaju, i podsećaće na Niš iz 19. veka.

Reditelj Radivojević je najavio da će to biti pravi grad u malom koji će imati crkvu, apartmane, hamam, Manetovu radnju u kojoj je on u filmu pravio nakit za Zonu....

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev je rekao da će ovaj objekat koji će se graditi od čvrstog materijala ostati kao turistička atrakcija na Vlasini i da je ulaganje u film za opštinu Surdulicu način da se poveća razvoj turizma u ovom kraju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: