Nazad

Krijumčarili Mauritance

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 01.09.2012 - 11:33

Protiv Milana S. (37) i Aleksandra J. (39), obojica iz Kraljeva, policija u Vranju je podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija sumnja da su Milana S. i Aleksandra J., 28. avgusta ove godine, u blizini Preševa, svojim vozilom preuzeli osam stranih državljana koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu izmedju Srbije i Makedonije, sa namerom da ih prevezu do Niša.
 
- Policija je na magistralnom putu kod sela Polom zaustavila ovo vozilo u kome su bili četiri državljanina Sirije, tri iz Mauritanije i jedan iz Somalije - potvrdio je Tanjug portparol Policijske uprave u Vanju, Dragan Stamenković.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je zahtev za sprovodjenje istrage, a osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda, koji je  Milanu S. i Aleksandru J. odredio pritvor do mesec dana.
 
Strani državljani su, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog nedozvoljenog prelaska granice i nezakonitog boravka u Srbiji, privedeni sudiji Prekršajnog suda u Vranju, koji im je izrekao novčane kazne u iznosu od po 11.000 dinara.
 

Trojici stranih državljana kazne su zamenjene zatvora od po 11 dana. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: