Nazad

Krijumčario Avganistance

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 07.02.2013 - 12:50

Vranjska policija podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv Fatmira A. (38) iz Preševa zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi.

krijumčarenje ljudi-ilustracija

 

Dragan Stamenković, portparol PU Vranje za OK Radio kaže da se Fatmir A. sumnjiči da je 4. februara ove godine nakon nezakonitog prelaska granice sa Makedonijom omogućio nedozvoljen boravak i tranzit kroz Srbiju desetorici Avganistanaca. 
 
– Fatmir A. Je nelegalno prešao granicu između Srbije i Makedonije i tom prilikom je vozilom marke „Ford eskort“ vranjskih registracija prevezao desetoricu državljana Avganistana. 
 
U daljem tranzitu sprečila ga je policija u selu Garinje kod Vladičinog Hana. Osumničeni je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji mu je odredio pritvor do mesec dana – kaže Stamenković. 
 
Prema navodima policije, osam državlјana Avganistana, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog nezakonitog boravka u Srbiji privedeni su sudiji Prekršajnog suda u Vranju koji je trojici izrekao novčane kazne u iznosu od po pet hiljada dinara, a petorici ukor, sa zaštitnom merom za svu osmoricu udalјenje stranaca sa teritorije Srbije u trajanju od 12 meseci. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: