Nazad

Krivična prijava protiv organizatora blokade autoputa

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.05.2014 - 09:29

Policija iz Vranja podnela je krivične i prekršajne prijave protiv organizatora blokade autoputa u četvrtak u selu Suvi Dol.

Mitić i Veličkovićeva

Kako smo saznali u vranjskoj Policijskoj upravi, prijave su podnete protiv predsednice ASNS u „Jumku“ Snežane Veličković i predsednika Samostalnog sindikata u toj kompaniji Slađana Mitića.

Oni će biti biti saslušani kod sudije za prekršaje, ali će proces biti pokrenut i pred nadležnim Tužilaštvom u Vranju.

Prijave su podnete, zbog kako se navodi u njima, zloupotrebe Zakona o štrajku. Naime, oni nisu prijavili skup, iako su bili dužni da to urade najmanje pet dana pre okupljanja na javnom mestu.

Time su načinili prekršaj. Organizatori će se teretiti i za teže delo i to krivično koje se odnosi na blokadu međunarodnog autoputa, što je Ustavom i zakonima Republike Srbije strogo zabranjeno.

S obzirom da je na snazi vanredno stanje u celoj Srbiji, policija je, kako saznajemo, dobila instrukcije iz Beograda da privodi organizatore protesta ukoliko nastave sa blokadama dok traje vanredna situacija.

To se po svemu sudeći neće dogoditi jer su štrajkači sami odustali od blokade dok se novonastali problemi sa poplavama u čitavoj zemlji ne reše.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: