Nazad

Krizni štab: Bez maske ne možete u GRADSKI PREVOZ, apel za sve POSLODAVCE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 24.06.2020 - 13:33

Na sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, donet je zaključak da je obavezno nošenje zaštitnih maski u gradskom i prigradskom prevozu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Preporuka: Nikuda bez maski FOTO: OK Radio
Putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva. 
 
Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično. 
 
Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre
 
Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve poslodavce koji posluju na teritoriji grada Vranja, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije. 
 
Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve, opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica. 
 
Gradski štab za vanredne situacije apeluje i na sve građane da se pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: