Nazad

Krstić, Zlatanović i Tomić kandidati za predsednika Trgovišta

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 12.03.2013 - 12:24

Nakon smrti predsednika opštine Radoslava Jordanovića, napeta politička situacija u Trgovištu dostiže usijanje koje će po svemu sudeći rešavati centrale partija.

Samo polako: Trgovište

Predsednik Skupštine i v.d. predsednika Trgovišta Nenad Krstić (SNS) za OK Radio kaže da su pregovori oko utvrđivanja postojeće koalicije (SNS-SPS-DS) u toku, ali i da će zasigurno biti brojnih kadrovskih promena u toj opštini.

 – Najvažnije je da vladajuća koalicija neće biti menjana.

Sigurno će biti promena na kadrovskom planu, ali za sada ne mogu da govorim o imenima.

Ja sam jedan od kandidata ispred SNS-a za mesto predsednika opštine, ali imamo mi još dosta visokoobrazovanih ljudi, tako da ćemo videti kako se situacija odvija – kaže Krstić.

Kao jedan od najozbiljnijih kandidata za predsednika opštine Trgovište figurira i član Izvršnog odbora OO SPS Saša Zlatković.

On međutim, kaže da nije ovlašćen da daje bilo kakve izjave za medije, jer je u celu priču uključen Okružni odbor stranke.

– Mi imamo kandidate za budućeg predsednika opštine, ali ni njihova imena ne mogu javno da iznosim dok čitava situacija ne bude privedena kraju.

Učešće oko rešavanja političke situacije u Trgovištu preuzeo je predsednik Okružnog odbora SPS-a Negovan Stanković koji prisustvuje pregovorima – kazao je Zlatković.

Čitavu stvar dodatno komplikuje opozicioni URS koji očekuje poziv za pregovore oko formiranja i rekonstrukcije nove vladajuće koalicije.

Kako kažu u toj političkoj opciji, niko ih do danas nije pozvao na bilo kakve razgovore i dogovore.

– Ništa se još ne dešava ili nas bar niko o tome ne obaveštava. Stanje je alarmantno i neodrživo, tako da očekujemo pomoć i iz vrhova stranaka.

Trgovište, što se tiče vlasti, mora da ima totalno drugačiju priču od dosadašnje.

To naravno ne znači ulazak URS-a u vlast po svaku cenu, ali bi bar trebalo da prisustvujemo novom formiranju koalicije.

I ja sam jedan od ozbiljnijih  kandidata za predsednika opštine – kaže predsednik OO URS u Trgovištu Darko Tomić.

Kako se saznaje, odbornici SPS-a bili su u ponedeljak kod predsednika Izvršnog odbora socijalista Novice Tončeva po mišljenje sa kim bi trebalo biti u koaliciji, a sa kim ne.

– Ja sam im saopštio da se neću mešati i da sami odluče sa kim mogu, a sa kim neće.

Da je u pitanju moja opština, znao bih, ali ovako ne želim da na kraju moje ime spominju kada nešto ne ide kako je planirano.

Prema tome, neka sami razmišljaju o svojim potezima – kaže Tončev.

Inače, trenutno vladajuća koalicija SNS, SPS i DS ima 15 odbornika, dok u skupštinskim klupama sedi 10 odbornika opozicionog URS-a.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: