Nazad

Kurs za instruktore Ujedinjenih nacija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 15.05.2024 - 09:37

Međunarodni kurs za instruktore Ujedinjenih nacija koji će obučavati vojno osoblje jedinica zaduženih za interakciju sa lokalnom populacijom u zoni mirovnih operacija realizuje se u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Foto:mod.gov.rs
Organizator kursa je Integrisana služba za obuku Ujedinjenih nacija, uz podršku Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, a polaznici su pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga 12 stranih zemalja.
 
Polaznici će se tokom dvonedeljnog usavršavanja u našem centru osposobiti za izvođenje obuke u skladu sa važećim nastavnim materijalom Ujedinjenih nacija za obuku voda za interakciju sa lokalnom populacijom. 
 
Reč je o specijalizovanoj jedinici koja ima ulogu da uspostavi, podrži i promoviše dijalog sa stanovništvom, državnim i nevladinim organizacijama u zoni operacije, i na taj način pruži podršku komandantu u razumevanju okruženja u kojem su angažovane mirovne snage Ujedinjenih nacija.
 
Realizacija ovog kursa predstavlja nastavak podrške koju Republika Srbija, s ciljem izgradnje i očuvanja mira u svetu, pruža specijalizovanim službama Ujedinjenih nacija i potvrdu kvaliteta obuke i priprema koje se u Vojsci Srbije sprovode za potrebe učešća u mirovnim operacijama.
 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: