Nazad

“UGASITE CIGARETU”, BREEEEE!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 31.01.2008 - 07:03

U organizaciji vranjskog LEAP-a danas je u centru grada izveden dečji ekološki performans pod nazivom “Ugasite cigaretu”. Gordana Stanković, šef stručnog tima LEAP-a kaže da je performans simbolično izveden u 11:55, jer je poslednji čas da kao društvo učinimo nešto za svoju životnu sredinu. Stankovićeva ističe da su najmladji Vranjanci performansom poslali jasnu poruku pušačima. Učešće u performansu uzelo je 70 odsto najmladje vranjske populacije, deca predškolskog, školskog uzrasta, i studenti. Prema poslednjim svetskim istraživanjima, čak 650 miliona ljudi su pušači. Oko četvrtine njih prerano umre od posledica pušenja i sebi skrati život bar 10 do 15 godina. Prema broju pušača, Srbija je na trećem mestu u Evropi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milica
21.10.2021. , 12:28
Pusenje je veliki problem podrzavam ekoloske performanse svih vrsta.Bila sam pasivni pusac kuci i na poslu.Od kako je zabranjeno pusenje u zatvorenim prostorima preporodila sam se ali su mi pluca osetljiva da mi sad vec dosta zagadjen vazduh mnogo smeta.Kuci sam primorana da koristim ruski preciscivac vazduha.Ako se bilo koje dete postedi zagadjenja bilo koje vrste vredelo je reagovati