Nazad

Lice: MASKA ili KOMPROMIS

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.11.2018 - 15:11

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, u petak, 16. novembra 2018. godine u 19 sati biće otvorena zložbe slika Jovana Spasića, master likovnog umetnika iz Vlasotinca.

Individua kao ambivalentno biće FOTO:Promo
Jovan Spasić rođen je 1993. godine u Vlasotincu. Diplomirao je 2016. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu u klasi profesora Branislava Basića, kod koga je završio i master studije.
 
Samostalno je izlagao preko deset puta u Srbiji i inostranstvu.
 
Njegovi radovi, naslovljeni kao Crteži, nastali su u istraživačkom postupku koji kombinuje slikarske tehnike i eksperimentisanje sa teksturama materijala
 
Autoportrete i portrete Spasić slika na jedan ekspresivan način, a njegove slike stavljene su u službu motiva
 
Mladi slikar tako predstavlja individuu kao ambivalentno biće – jedno stvarno i drugo oblikovano prema izazovima okruženja. 
 
Autor sugeriše kako je lice često maska ili kompromis u društvu. 
 
Jovan Spasić, iako mlad umetnik, dobitnik je brojnih nagrada, a kao student bio je korisnik stipendije ''Dositeja'' koju dodeljuje fond za mlade talente Republike Srbije
 
Prvi put se predstavlja vranjskoj publici.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: