Nazad

Literarni uspesi gimnazijalca Danila Stamenkovića

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 21.06.2024 - 10:13

Danilo Stamenković, svestran i odličan učenik prvog razreda Vranjske gimnazije, osvojio je drugo mesto na literarnom konkursu „Gradiško proleće 2024“, u kategoriji poezija – srednje škole, za poetski rad „Sreća je nit“. Takođe, on je učestvovao i na međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“, u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart“ – Danilova pesma odabrana je za zbornik radova, u kategoriji starijeg uzrasta.

Foto:Gimnazija Bora Stanković
Njegova mentorka je prof. srpskog jezika i književnosti Milena Dekić.
 
Od početka školske godine, Danilo je učestvovao na mnogim literarnim takmičenjima, na kojima se istakao sledećim uspesima: pohvalom Ministarstva odbrane – za učešće na konkursu u novembru, prvim mestom na svetosavskom konkursu u organizaciji „Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića, potpukovnika u penziji iz Vranja“, kao i trećim mestom na Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, u kategoriji učenika srednjih škola, u martu ove godine.
 
Zanimljivo je da su Danilu kao učeniku prirodno-matematičkog smera, omiljeni predmeti matematika i hemija i da je ove godine učestvovao na republičkim takmičenjima iz pomenutih nauka. Međutim, najveći uspeh postigao je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, gde je osvojio treće mesto.
 
Prof. Milena Dekić ističe i hvali talenat, izuzetnu volju i radne navike učenika Danila Stamenkovića i poručuje da se s ljubavlju prema knjizi, znanju, odnosno umetničkom stvaranju, sa verom u uspeh i doslednošću u radu i učenju – pišu najlepše gimnazijske pesme, ostvaruju snovi i dostižu ideali.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: