Nazad

Ljiljana Habjanović u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 21.02.2013 - 09:00

Književnica Ljiljana Habjanović – Đurović predstavila je u sredu uveče u Vranju svoj 1. roman „Sjaj u oku zvezde“.

Publika prati iizlaganje Habjanović Đurović (Foto Ivan Trajković)

Pred punom salom OKC-a, a u organizaciji Foruma žena DS-a, ova književnica  govorila je o svom romanu koji čitaoce odvodi u vreme Vizantijskog carstva i ikonoborstva.

Ostajući verna ženskim likovima, ova spisateljica u ovom romanu  govori o tri žene, dve vizantijske carice i jedne koja se bavila ikonopisanjem.

Pričajući o ovoj knjizi, ona  je otkrila da „Sjaj u oku zvezde“ smatra svojim testamentom i napominje  da je kroz lik jedne od tri glavne junakinje, Lilije, zapravo prikazala sebe.

- Sve što znam o veri, duhovnosti i umetnosti utkala sam u ovu knjigu. Lilija je zbog svoje vere i borbe za ikone morala da se odrekne mnogih ovozemaljskih stvari, ali nikada nije zažalila zbog toga – kaže Habjanović – Đurović.

Najpoznatija njena ostvarenja, od kojih su većina prevedena na više svetskih jezika su „Javna ptica“ „Petkana“, „Paunovo pero“, „Igra anđela“ „Voda iz kamena“ „Zapis duše“ „Ženski rodoslov“ i drugi.

Ova književnica gostovala je u Vranju 20. februara, uoči Međunarodnog dana maternjeg jezika, istakavši tokom promocije i  značaj ovog  dana za srpski jezik, ali i o promenama koje ga prate.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: