Nazad

Mandati banjskih odbornika nakon skupštinske većine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 25.06.2012 - 11:43

Na konstituvnoj sednici gradske opštine Vranjska Banja od 15 potvrđeno je 13 odborničkih mandata.

Vranjska Banja



 Mandate nisu verifikovali  Slavica Sotirović još uvek aktuelna  predsednica banjske opštine i Nebojša Stojanović, direktor “Uprave Banje”.

 Nenad Stajić, član gradske Izborne komisije  koji je  na sednici podneo izveštaj o sprovođenju izbora za odbornike koji su održani 6.maja kaže da je verifikacioni odbor utvrdio da je od 15 samo 13 odbornika priložilo uverenja o izbornom pravu na osnovu kojih su im mandati i potvrđeni.

On dalje objašnjava da bi razlog mogao biti sukob interesa zbog funkcija koje Sotirovićeva i Stojanović trenutno obavljaju.

Sa druge strane predsednica banjske opštine kaže da će mandat verifikovati na sledećoj sednici onda kada bude formirana skupštinska većina i kada bude postojao politički dogovor o formiranju lokalne vlasti .

- Ovako bi praktično imali pravni vakum zato što sam ja deo izvršne vlasti  - kaže Sotirovićeva.

Direktor “Uprave Banje, Nebojša Stojanović, objašnjava da bi verifikacija njegovog mandata dovela u pitanje funkcionisanje preduzeća na čijem je čelu do formiranja lokalne vlasti.

Sotirovićeva otkriva da su što se tiče političkih dogovora demokrate imale zvanične razgovore na nivou opštine sa SPS-om i URS-om ali će prema njenim rečima sve to sačekati politički dogovor na nivou grada Vranja.

- Kako se bude formirla vlast na gradskom nivou tako će biti i u Banji – kaže Sotirovićeva.

U Vranjskoj Banji je na izborima 6. maja DS osvojila 5 mandata, SPS 4, a URS, NS i SNS po 2.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: