Nazad

Masovna isključenja vode dužnicima

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 09.02.2013 - 09:50

Zbog velikih dugovanja, „Vodovod“ u Vranju počeo sa masovnim isključenjima vode neredovnim platišama.

Uprava Vodovoda

Fizička lica za utrošenu vodu duguju preko 10 miliona dinara, dok su potraživanja „Vodovoda“ prema pravnim subjektima veća od 70 miliona dinara.

Srđan Dekić, zamenik direktora tog javnog preduzeća za OK Radio kaže da je „Vodovod“ pokrenuo veliku akciju isključenja sa mreže neredovnih platiša, ali i sa utuženjima.

– U poslednja tri meseca vršimo analizu neplatiša i u cilju povećanja efikasnosti naplate najpre šaljemo opomene, a onda i isključujemo sa mreže.

Svakako je privreda ta koja ima najveća dugovanja prema našem preduzeću, a vodeća kompanija koja najviše duguje je „Jumko“.

Kada su pravna lica u pitanju, sa njima imamo više problema u naplati, ali sada uz pomoć skraćenog sudskog postupka uspevamo da naplatimo bar neki deo.

Takođe, krenuli smo i sa tužbama protiv domaćinstava koja nam ne plaćaju račune za vodu – kaže Dekić.

On kaže da je „Vodovod“ deo dugovanja naplatio i pomoću privatnih sudskih izvršitelja.

U tom javnom preduzeću objašnjavaju da zbog velikih dugovanja „Vodovod“ trpi određene posledice, ali da to ne ugrožava rad i normalno funkcionisanje preduzeća.

Direktor Krsta Janjić kaže da je „Vodovod“ „Jumku“ prošle godine fakturisao 65 miliona, a da je naplaćeno samo 3,5 miliona dinara.

Nadležni su najavili i da će pojedine zgrade u Vranju biti isključene iz vodovodne mreže, a da će „Vodovod“ pored zgrade parkirati cisternu sa vodom, kako bi se stanarima obezbedio minimum vode za piće, na šta ih obavezuje zakon.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: