Nazad

Među uhapšenim švercerima i dvoje Vranjanaca

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.05.2013 - 10:13

Velika akcija policije u četvrtak u Vranju i na jugu Srbije rezutiirala je hapšenjem 12 osoba osumnjičenih za krijumčarenje narkotika i akcizne robe.

Prelaz Čukarka kod Preševa

Prema nezvaničnim informaccijama iz policije reč je o dvojici ljudi iz Preševa, šestorici iz preševskog sela Miratovac, dve iz Vranja i po jednoj iz Aleksinca i Lebana, prenosi „Blic“.

Kako OK radio saznaje, reč je o širj javnosti nepoznatim Vranjancima, najverovatnije taksistima.


Svi oni se sumnjiče da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili krijumčarenjem narkotika, opojne droge „tramadol“ i akciznom robom – cigaretama, duvanom, tekstilom, kao i oružjem.

Oni se sumnjiče da su iz Makedonije ilegalno prebacivali robu na teritoriju Kosova i Metohije, a potom je distribuirali ka Zapadnoj Evropi, ali i ka centralnoj Srbiji.

Među uhapšenima su i organizatori grupe Alan Ademi iz Miratovca i Gazmend Džemaili iz Preševa. Uhapšen je i Ismet Biljali, pripadnik Uprave granične policije, inače visokopozicionirani član grupe.

Policija je prilikom hapšenja ove grupe zaplenila određene količine akcizne robe, jedan komad vatrenog oružja, desetine mobilnih telefona ali i dokumentacija koja ukazuje na naččin delovanja grupe, saznaje „Blic“.

Zanimljivo je da je policija zaplenila i jednu termovizijsku kameru za noćno osmatranje koja je olakšavala „posao“ tokom noći, što ukazuje na visoku profesionalnost grupe.  

Kao zanimljivost se može izdvojiti i podatak da je policija pronašla svesku sa detaljnom evidencijom o tome koliko je svaki član plaćen za svaki obavljeni posao, prenosi „Blic“.  

Svi uhapšeni su saslušani u Regionalnom centru Granične policije prema Makedoniji i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: