Nazad

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 08.05.2014 - 10:41

Međunarodni dan fizičke aktivnosti, 10. maj biće obeležen u Vranju nizom aktivnosti u centru grada.

ilustracija

Ovaj dan se obeležava kako bi se podigla svest o bitnosti bavljenja fizičkom aktivnošću u cilju prevencije bolesti i poznat je pod sloganom „ Kretanjem do zdravlja“.

Promociju zdravog stila života, u cilju skretanja pažnje na značaj radovne i kontinuirane fizičke aktivnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja, inicirala je Svetska zdravstvena organizacija 2002. godine.

Tokom akcija promocije zdravog stila života, biće organizovan „ Bazar zdravlja“ u okviru koga će građani biti u prilici da obave besplatne preventivne preglede kao što su merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u kapilarnoj krvi.

Tokom akcije građanima će biti obezbeđena konzumacija proizvoda bez šećera kao i razgovor sa lekarima specijalistima sportske medicine.

Redovno vežbanje, kao što su hodanje, vožnja bicikla, ples imaju značajne prednosti u pogledu smenjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i nekih vrsta raka , a doprinosi i dobrom mentalnom stanju.

Fizička neaktivnost je jedan od vodećih faktora rizika za zdravlje i procenjuje se da je million smrtnih slučajeva u evropskom regiona upravo posledica toga.

Sportska hala u Vranju će povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti omogućiti svim građanima da 10. maja besplatno iznajme termin u velikoj Sali kao i na travnatom terenu za mali fudbal u periodu od 10 do 19 časova.

Zakazivanje se može obaviti putem telefona na broj 017/ 421 426 .

Zdravstveni centar Vranje ovaj dan obeležava u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Vranje, Crvenim krstom Vranje, predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima osnovnih i srednjih škola u Vranju, Kancelarijom za mlade Vranje, Omladinskim savezom grada, Društvom za borbu protiv dijabetesa.
 

autor: Milan Zdravković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: