Nazad

"Mefest" po prvi put na Vlasini

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.04.2013 - 15:28

U okviru „Vlasinskog leta“ po prvi put ove godine biće održano kulturno-turističko dešavanje „Mefest“.

predstavljanje Mefesta u Surdulici

 

Organizator "Mefesta" je opština Surdulica, a počinje 7. jula kada se otvara likovna kolonija na Vlasini sa 30 učesnika iz cele Srbije i trajaće do 14. jula. 
 
Biljana Nikolić, direktor TO Surdulice kaže da festival ima tačkmičarski karakter i da se do sada prijavilo 130 filmova iz 25 zemalja. 
 
- Preselekcija festivala biće održana u Surdulici, Vlasotincu, Vranju i Leskovcu gde će biti prikazani svi filmovi. U najuži izbor ulazi deset projekcija koje će biti prikazane 13. jula. Nagrade najuspešnijim ostvarenjima dodeliće reditelj Emir Kusturica koji će i zatvoriti festival – objašnjava Nikolićeva. 
 
Prema njenim rečima očekuje se da u selekciji bude oko 200 filmova iz čak 30 zemalja. 
 
-„Mefest“ je festival koji pre svega akcenat stavlja na razvoj održivog turizma i ekologiju. Osim učesnika likovne kolonije očekuje se da će na manifestaciji biti 70 zvanica iz celog sveta, autori filmova i visoki gosti iz sveta umetnosti. „Vlasinsko leto“ dobija novu dimenziju i bogatiji program  – kaže Nikolićeva.
 
  Tim povodom u SO Surdulica u ponedeljak je predstavljen „Mefest“. 
 
Pored Novice Tončeva predsednika surduličke opštine prisustvovali su i Konti Antonio, počasni predsednik Festivala,Slavica Azinović Grubač predsednica festivala, Andrea Nutriko, predstavnik organizatora festivala i Ratko Orizović filmski kritičar.
 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: