Nazad

Mihajlovićeva: Bezbednost auto - puta kroz Grdeličku klisuru najvažnija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 06.12.2018 - 10:42

Vranje - Za sve nas je najvažnije da auto-put kroz Grdeličku klisuru bude bezbedan i dok „Koridori Srbije“ ne budu rekli da je sve sigurno, nijedan metar puta neće biti pušten u saobraćaj, poručila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva.

Koridor 10 uglavnom gotov. Foto: S.Tasić/OK Radio

- Da li će neko da se ljuti na nas zbog nedelje ili dve, neka se ljuti, mislim da je svima nama u interesu da sve bude bezbedno, jer sve ovo radimo za građane i ne samo za narednu, već za sledećih 50 godina - izjavila je potpredsednica Mihajlović.

Ona je rekla da je najveći deo Grdeličke klisure pod asfaltom, ali da se radi na još nekoliko kritičnih tačaka.

- Za nas je veoma važno što smo ovde jer mnogo realnije možemo da vidimo koji su problemi na tih nekoliko kritičnih tačaka na kojima se radi u Grdelici, a zaista jesu kritične, budući da je najveći deo Grdeličke klisure pod asfaltom - 24,3 kilometra od 26,5 kilometara su pod asfaltom.

Grdelica je suštinski gotova, ali postoje dve-tri tačke koje su kritične i na kojima se radi dan i noć.

Bila sam u noćnom obilasku, vi vidite da ljudi zaista rade i da ne može više od toga. Neke stvari u prirodi ne možete da pobedite - rekla je ona.

Potpredsednica Mihajlović je dodala da se najviše radi na kosini 2, ali da je većina toga gotova, uključujući i most Džemin Do, u Kržincu kod Vladičinog Hana, visok 62 metra.

- Još jednom da naglasim, radi se 24 sata, ali kada prođete Grdeličkom klisurom, vi prolazite jednim velelepnim auto-putem.

Većina toga je završena, ali bez te dve-tri tačke ne možemo da pustimo put u saobraćaj.

Želja investitora, izvođača, nadzora ali i svih nas je da do kraja godine prođemo kroz Grdelicu, ali najvažnije je, i to je jedan od razloga zašto smo tu, da sve bude bezbedno i ja svaki svoj sastanak započinjem upravo rečenicom da je najvažnije da put bude siguran, to nam je svima u interesu.

Mislim i da je manje važno za bilo koga da li će to biti za nedelju, dve ili četiri, važno je da imamo jedan lep, velelepan, moderan i pre svega siguran put - poručila je Mihajlovićeva.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: