Nazad

Milionska dugovanja za vrtiće

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 18.06.2013 - 10:01

Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju roditelji za boravak svojih mališana duguju oko 3,5 miliona dinara.

Predškolska ustanova u Vranju

Jagoda Đorđević,direktorka ustanove kaže da je u poslednjih mesec dana bolja naplata za 10 odsto zbog uvođenja novog načina plaćanja.

I pored toga Đorđevićeva najavljuje rigoroznije mere za one roditelje koji nisu redovni u plaćanju, kako se njihova dugovanja ne bi uvećavala.

- Roditelji su u obavezi da do 15. u tekućem mesecu plate za prethodni mesec. Ukoliko ne plate boravak dece dva meseca dobijaju opomenu.

Ako se ne odazovu i posle toga, idemo sa utuženjem i ispisom dece, osim kod pripremnog predškolskog programa. Tu smo u obavezi da primimo svako dete – objašnjava Đorđevićeva.

Sa drugačijom naplatom boravka dece u vrtićima ustanova je krenula u maju. Đorđevićeva kaže da je jedan od razloga smanjenje dugovanja, ali i da se roditeljima izađe u susret.

- U većini slučajeva njihovo radno vreme poklapa sa našim pa nisu u mogućnosti da dođu i izmire svoje obaveze.

Ovako uz priznanicu koju im dostavljaju vaspitači prilikom preuzimanja dece, uplatu mogu da izvrše u pošti, ili nekoj od banaka –objašnjava direktorka Đorđević.

Boravak dece u vranjskim vrtićima roditelje mesečno košta 3.900 dinara. Treće dete ima besplatan boravak u vrtiću ukoliko su i starija deca polaznici vrtića.

Popust od 50 odsto imaju roditelji za treće dete ukoliko samo ono koristi usluge vrtića

Predškolsku ustanovu „Naše dete“ u Vranju pohađa trenutno 2.410 mališana.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: