Nazad

Ministar Gašić obišao Četvrtu brigadu kopnene vojske

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 30.05.2024 - 09:26

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Foto:mod.gov.rs
Ministra Gašića dočekali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić.
 
Tokom obilaska, ministru Gašiću predstavljen je deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila “LAZAR-3” i “MRAP”,  digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „Oganj”, vozila visoke prohodnosti “hamer”, kao i protivoklopnih sistema “kornet” i lakih četvorocikala „kvad“.
 
- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo  - rekao je ministar odbrane.
 
Ministar Gašić odao je priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.
 
U okviru posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, ministar odbrane obišao je i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: