Nazad

Ministar Šarčević otvorio SPORTSKU HALU u Surdulici

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 27.01.2020 - 10:11

Ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio je modernu sportsku halu u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Surdulici na svečanosti upriličenoj povodom Svetog Save, školske slave.

Popović, Šarčević i Tončev na otvaranju FOTO: D. Milošević
Ministar Šarčević je tom prilikom ukazao da je podrška deci i njihovim porodicama tokom ranog detinjstva postavljena je kao prioritet Vlade Republike Srbije.
 
- Projekat izgradnje sportske hale realizovan je uz podršku ministarstva koje vodim i opštine Surdulica, a kako je dvorana univerzalna i opremljena najsavremenijom opremom namenjena je za organizaciju svih sportskih manifestacija i takmičenja.
 
Deca Surdulice će ovom halom i onim što ona pruža imati najbolje uslove za visoka sportska dostignuća - kazao je ministar.
 
Narodni poslanik Novica Tončev u svom govoru je istakao da je srećan i zadovoljan što je otvoren objekat koji je nedostajao opštini.
 
- Kad nešto počnete da radite, na tom putu srećete ljude koji hoće da pomognu i koji hoće da učestvuju u tome, a ja ovde vidim ministra Šarčevića koji nam je mnogo pomogao.
 
Moja sreća je veća jer smo ovoj deci obezbedili prostor sportske hale kojim mogu da se ponose i koji mogu da predstave svim gostima iz susednih zemalja, regiona i šire, a ja verujem da ćemo zajedno proslavljati samo pobede, i školske i sportske - poručio je Tončev.
 
Svečanosti su prisustvovali i dr Aleksandra Popović, predsednice opštine, Vladica Nikolić, direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", zatim direktori još šest osnovnih škola i tri srednjoškolske ustanove sa područja Surdulice, odbornici Skupštine opštine, kao i više od hiljadu učenika u školskim uniformama koje su počeli da nose od ove školske godine.
 
Nova hala ima 800 sedećih mesta i oko 2.500 kvadrata, u nju je uloženo 150 miliona dinara i, pored učenika, koristiće je i sportski klubovi i rekreativci.
 
Tokom svečanosti, najboljim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola uručene su Svetosavske nagrade
 
Na završetku ceremonije otvaranja sportske hale u Surdulici izveden je prigodan program dečijeg folklornog ansambla iz sela Alakince.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dzulija
27.01.2020. , 12:28
Nisam ni za SNS ni za SPS ali moram da prokomentarisem pozitivno ovu vest. Da se promoisu i raznorazni individualni sportovi. A uskoro i jedan bazen na zatvorenom koji bi radio i zimi. I nije to nikakav luksuz, naucila sam da plivam tek posle 25 godine, a znati plivati moze zivot da vam spasi.